Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Fruškogorski maraton za vikend

Planinarski maraton na Fruškoj gori, 34. put, biće održan predstojećeg vikenda, 7. i 8. maja. Start će biti u subotu, u 9 časova, u fruškogorskom naselju Popovica.

Najprljaviji kiosci brze hrane

Prodavac u pekari koji trči iz toaleta i neopranim rukama uzima hleb ili zaposleni u grilovima koji istom rukom broje novac i pripremaju pljeskavice, samo su neki od primera loše higijene s kojom se Novosađani svakodnevno suočavaju.

FOTO: Roštiljali samo najuporniji

Prvomajske gužve na novosadskim saobraćajnicama, marketima i mesarama, ove godine su izostale, jer je većina Novosađana zbog lošeg vremena odustala od tradicionalnog "roštiljanja".    

Nova cena autobuske karte od 15. maja

Karta u autobusima Gradskog saobraćajnog neće poskupeti pre polovine narednog meseca, iako je  usvojen zahtev novosadskog prevoznika za korekcijom cena usluga od 1. maja.

Bela lađa i dalje propada

Objekat u Njegoševoj ulici broj 5, u kojem se nekad nalazila čuvena novosadska kafana "Bela lađa", propada godinama, od kako se iz te zgrade iselila inspekcija i za sada nema naznaka da će se to promeniti.  

Čuvajmo Frušku goru

Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" i ove godine će za 1. maj, u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora i "Rotaract" klubom Novi Sad, organizovati akciju "Čuvajmo Frušku goru - ponesimo svoj otpad sa sobom".

Počela borba protiv komaraca

Stručnjaci "Ciklonizacije" preporučuju građanima da u svojim dvorištima i podrumima počnu da koriste BTI tablete protiv larvi komaraca.

Mnogi prinuđeni da rade na crno

Kancelarija vojvođanskog ombudsmana saopštila je, povodom 1. maja, međunarodnog praznika rada, da je mnogo radnika u Vojvodini primorano da "radi na crno", a da među njima ima najviše mladih, nekvalifikovanih radnika i žena.

Prestao da radi Jugoalat

Nekada poznata novosadska fabrika "Jugoalat" prestala je u petak zvanično sa radom. Posle 15 sati kada je završena poslednja radna smena zauvek su ugašene mašine.

Poreska poranila sa praznovanjem

Mada je zakonom o državnim i verskim praznicima precizirano da će zbog Praznika rada, koji pada u nedelju, neradni dani biti ponedeljak i utorak, 2 i 3. maj, Poreska uprava je izgleda započela prvomajsko praznovanje nešto ranije, a da o tome nije postojalo nikakvo prethodno obaveštenje.

Novosađani predstavljaju Srbiju u Njujorku

Tim studenata sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka pobedio je danas na studentskom takmičenju "Imedžin kup" (Imagine Cup) u Rektoratu univerziteta u Beogradu, pa će u julu predstavljati Srbiju na istoimenom svetskom takmičenju u Njujorku.

Cinema city od 18. do 25. juna

Novo izdanje Internacionalnog filmskog festivala Cinema City dešava se od 18. do 25. juna, u Novom Sadu. Tokom tih osam dana, Novi Sad postaje grad-bioskop, u kome se filmski, muzički i edukativni programi održavaju na različitim mestima u gradu i rade bioskopi na otvorenom.

Sekretar traži rasvetljavanje afere

Povodom mogućih nezakonitosti i sumnjivih detalja u vezi sa projektom Centralne školske baze podataka, iz kabineta pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Andora Delija, saopštavaju da se skretar zalaže za potpuno rasvetljavanje svih sumnjivih elemenata, oko izbora kandidata javnog poziva objavljenog prošle godine od strane ranijeg Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i za kažnjavanje učesnika ukoliko se njihova odgovornost dokaže.